Λαμπρούκος .comment-link {margin-left:.6em;}
Εύοσμος...Δύσοσμος
Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2006
H Θεσσαλονίκη της προσφυγιάς και των ξεριζωμένων, η φτωχομάνα του ρεμπέτικου τραγουδιού, η μητρόπολη των αδικημένων και των κατατρεγμένων, των ανθρώπων που συνέδεσαν το όνομα της με τα όνειρα τους για μια καινούρια ζωή, κλέινει την πόρτα σε μια χούφτα ψυχικά ασθενείς στην προσπάθεια τους να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.
Ίσως γιατί οι ψυχικές ασθένειες δε συνταιριάζουν με τα ερωτικά ηλιοβασιλέματα στην παραλία του Θερμαϊκού, ή με τον αχαλίνωτο ερωτισμό της παλιάς πόλης τα κυριακάτικα πρωινά, όταν όλα λούζονται στο ανοιξάτικο φως.
Αγαπητοί μου συμπολίτες, σας τη χαρίζω αυτή τη Θεσσσαλονίκη.
Μέσα στον ερωτικό σας παροξυσμό, ξεχάσατε να αγαπάτε τον Άνθρωπο.
Λαμπρούκος @ 9:57 π.μ. |


28 Comments:


  • At 10:37 π.μ., Blogger mickey

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.  
  • At 10:45 π.μ., Blogger mickey

    Καλημέρα!

    Το 'χει η μοίρα μου φαίνεται να κάνω τρελή χαρά με "σεφτέδες" σε λάθος post (πολύ σοβαρά). Τώρα διάβασα το κείμενο. Anyway, ελπίζω να μην υπάρχει παραξήγηση - αν θες το σβήνω.

    Με το θέμα έχει ασχοληθεί γενικότερα (και σε άλλες του διαστάσεις) και ο yannis.h στις 20/2. Ισχύει το σχόλιο που άφησα εκεί. Δυστυχώς, έτσι είναι τα πράγματα :(  
  • At 10:48 π.μ., Blogger houlia

    Καλημέρα σου!Είπα ξείπα.Δεν θα μπορούσα ν' αφήσω ασχολίαστο-στη γενέτειρά του-αυτό το σχόλιο.
    Στη Θεσσα/κη γεννηθηκα(σχεδόν δηλ γιατί μάι μομ κατεβαινε μόνο στις μέρες της Αθηνα για να γεννήσει στο γιατρό της)Συνολικά 13 χρόνια τής χρεώνω και ακόμα δεν μπορώ να τη νοιώσω οικεία.Την αγαπώ φυσικά για τους δικούς μου λογους(οι Αθηναίοι τη βλέπουν σα ξερολούκουμο ανεμελιάς. Αλλά έιναι λόγω στέρησης)Οι δε Θεσσαλονικείς Εχουν κατά βάθος ένα σύνδρομο κατωτερότητας απέναντι στο κλεινόν άστυ.Δεν τις κατάλαβα ποτέ αυτές τις ταξικότητες...Οπως κι αυτά που που καταγράφεις σήμερα L- δεν είναι τοπική αλλά πανδημική νόσος.Ακουγα πρόσφατα και για την Αθηνα κάτι αντίστοιχο.Τι να σου κάνει μία μάνα-φτωχομάνα.Δείτε το crash,the man who mistook his wife as a hat,κι εκείνη την υπέροχη τανία που σκηνοθέτησε ο ίδιος ο ήρωας που υπήρξε σχιζοφρενής και καταγράφει το περιβάλλοντα ρατσισμό(δυστυχώς μου διαφεύγει ο τίτλος,αν και δεν νομίζω ότι κυκλοφορεί τώρα.Το σύνθημα αυτής τής ταινίας ήταν:Η σχιζοφρένεια δεν είναι μεταδοτική,το στίγμα είναι!Αφιερώνεται κατ επέκταση σ'όλους εκείνους που αγωνίζονται ωσάν παιδιά ενός κατώτερου Θεού να επιβιώσουν, στη θεσσα/κη και στον αρνητισμό τών συμπολιτών τους...  
  • At 11:02 π.μ., Blogger Λαμπρούκος

    Mickey: Όχι βέβαια, αυτό έλειπε να λογοκρνόμαστε και μεταξύ μας. Άλλωστε είναι μαι καλή ευκαιρία να διαπιστώσουν τα "κορτσούδια" την κενότητα του χαρακτήρα σου, και να με θέλουν ακόμα περισσότερο.

    houlia: Είναι η πρώτη φορά από τότε που άνοιξα τούτο εδώ το μπλογκ που δε γράφω κάτι που να έχει έστω και μια υποψία χιούμορ. Ένιωσα όμως τόσο προσβελημένος και ταυτόχρονα σκέφτηκα "Θεέ μου δώσε μου τη δύναμη να μην κάνω κάτι αντίστοιχο όταν βρεθώ στη θέση τους".  
  • At 11:12 π.μ., Blogger houlia

    Μπράβο L-δεν κρατιέσαι!
    Οταν θα ρθει εκείνη η ώρα, θα μιλήσω κι εγώ στον Υψιστο για σένα!  
  • At 11:12 π.μ., Blogger Dormammu

    Κύριε Πρέσβυ:
    Τα ίδια υφίστανται στην Αθήνα και όσοι προσπάθησαν να ανοίξουν κέντρα απεξάρτησης, ή ξενώνες για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Οι "αγανακτισμένοι" γείτονες τους αποστόμωσαν με το επιχείρημα "έχουμε παιδιά εδώ, να πάτε αλλού". Μας βολεύει σαν λαός να κρύβουμε τα¨"σκουπίδια" κάτω απο το χαλάκι ή σε παράνομες χωματερές, στους ανθρώπους θα κωλώσουμε?  
  • At 11:28 π.μ., Blogger mickey

    Έψαξα και βρήκα τη σχετική είδηση, καθώς και άλλες πηγές. Αν κατάλαβα καλά, μιλάμε για 15 ανθρώπους σε φάση επανένταξης. Υστερικές οι αντιδράσεις και το Δ.Σ. του Ευόσμου προφανώς ασκεί μικροπολιτική. Μπορεί να κάναμε πλάκα τόσο καιρό, αλλά πράγματι χρειάζονται κάποιοι σαν τον Λαμπρούκο στη θέση όσων ανδρείκελων δε μπορούν να σηκώσουν το ανάστημά τους και υποκύπτουν στις συντηρητικές απαιτήσεις των ψηφοφόρων τους για να κρατηθούν στην εξουσία. Όσο η πολιτική ασκείται αποκλειστικά με βάση τις πελατειακές σχέσεις, τόσο θα πιάνουμε πάτο ως κοινωνία. Μόνη λύση να δραστηριοποιηθούμε κι εμείς στην πολιτική με κάποιο τρόπο, διαφορετικά θα ξυπνήσουμε μια μέρα και δε θα ξέρουμε από πού να φύγουμε.

    Υ.Γ. Λαμπρούκο, χαίρομαι που δε χάνεις το χιούμορ σου (11:02πμ), όμως πραγματικά αισθάνομαι άσχημα (έτσι ακριβώς την πάτησα και στο "άλλο" blog). Σβήνω το πρώτο σχόλιο λοιπόν και επιφυλάσσομαι για ποδαρικό σε πιο εύθυμο post.  
  • At 12:07 μ.μ., Blogger Λαμπρούκος

    Houlia: Τότε θα κάνω ότι μπορώ να σε στείλω μια ώρα αρχίτερα ;)

    Dormammu: Κανένα πιο δύσκολο όνομα δε βρήκες...
    Όντως είμαστε η κοινωνία που σε κοινή θέα κρατάμε μόνο "ότι βλέπει η πεθερά".

    Μίκυ: Καταρχήν καταγγέλω το γεγονός ότι έσβυσες το σχόλιο σου. Το απαγορεύω στο δικό μου μπλογκ...
    Δεύτερον η πράξη σου δεν έχει κανένα νόημα δεδομένου ότι και το ακριβώς από κα΄τω δικό σου είναι, άρα θα έπρεπε να τα σβήσεις και τα δύο.
    Σε αυτή την περίπτωση όμως θα ήταν σαν να απαντάω στον εαυτό μου, οπότε θα έμοιαζε σαν να προσπαθούσες να με βγάλεις τρελλό για να σφετεριστείς τα κοριτσόπουλα με τις άσπρες κορδέλες, που σε θεωρούν κενο και για αυτό θέλουν εμένα.

    Βρωμοπόντικο...  
  • At 1:33 μ.μ., Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου

    καλημερα κε νομαρχα! τι αλλο να πω?
    υποκλινομαι... απλα!  
  • At 2:19 μ.μ., Blogger hopkins

    Σωστός... Να' σαι καλά...  
  • At 2:25 μ.μ., Blogger mindstripper

    Πολλές φορές διαφωνώ με συναδέλφους εδώ, επειδή υποστηρίζω ότι ο απλός κόσμος έχει δύναμη στα χέρια του, απλά δεν ξέρει να την χρησιμοποιεί, χρειάζεται κάποιον σωστό ηγέτη να τον οδηγήσει.
    Κάτι τέτοια με κάνουν να εύχομαι να είχα καταπιεί τη γλώσσα μου.
    Καλημέρα Λαμπρούκο.  
  • At 2:47 μ.μ., Blogger Λαμπρούκος

    M13: Δε πειράζει κοριτσάρα μου αφού είπαμε είσαι η επίσημη χώστρα. Αφού και στον εαυτό σου τα χώνεις...

    Βασιλική: τον έρωτα, πολύ βαριά τον πήρες...

    Hopkins: Και εσύ καλύτερα..

    Mindstripper: Κι όμως ο κόσμος την έχει. Ο ίδιος κόσμος που απέτρεψε τη δημιουργία του ξενώναν των ψυχικά ασθενών μπορεί να τον επιβάλλει. Αρκεί να δει καθαρά.  
  • At 2:51 μ.μ., Blogger Dormammu

    Κ. Πρέσβη: ομολογουμένως η προφορά του ονόματός μου να είναι δύσκολη για ανθρώπους αυτού του πλανήτη, σας διαβεβαιώνω όμως ότι η προφορά του επιθέτου μου είναι απείρως δυσκολότερη…. Εσείς πάντως (και μόνο εσείς) αν φροντίσετε να εξαφανίσετε το εκκλησάκι που βρίσκεται στην μέση του δρόμου από Περαία προς αεροδρόμιο και με έκανε να δω τον Χριστό φαντάρο ένα βράδυ του 2001 με ομίχλη, θα αποκτήσετε το δικαίωμα να με αποκαλείτε α) αφέντη, β) πολυχρονεμένο σουλτάνο, γ) σαρδανάπαλο ή δ) πολυχρονεμένο σαρδανάπαλο (ως bonus β+γ), διαλέξτε ποιο απ’ όλα προτιμάτε....  
  • At 3:37 μ.μ., Blogger ΠΡΕΖΑ TV

    Ποιοι ειναι αυτοι που πουλανε ναρκωτικα και ποιοι τους συγκαλυπτουν;

    Ποιοι κρυβονται πισω απο τα κεντρα απεξαρτησης και ποιους δεν συμφερουν τετοιες ενεργιες;

    Ερ:Τι κανει νιαου νιαου;
    Απ:Ο πρεζεμπορας που ειναι γατα σε αυτα!!!  
  • At 3:37 μ.μ., Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου

    υπο το βαρος των χρηματων και υπο τις οδηγιες σας....
    μπορει!
    ;P  
  • At 4:12 μ.μ., Blogger NetKerveros

    Αχ βρε Λαμπρούκο ... έχω ακούσει κάτι ιστορίες για το τι γίνετε στο Μεταξουργείο, στην καρδιά της Αθήνας με συνανθρώπους μας ... άστα να πάνε. Έχουμε πολλά ταμπού στην Ελλάδα και δεν κάνουμε τίποτα για να τα αντιμετωπίσουμε.  
  • At 4:12 μ.μ., Blogger NinaC

    Εύγε για τον ευαίσθητο σχολιασμό, νέε μου..

    (με αυτά που κάνει πάλι Ψωμιάδη βλέπω στη Σαλόνικα.....)

    Φιλί μεγάαααααααααααλο!  
  • At 4:22 μ.μ., Blogger Rodia

    Μακάρι να μη χρειαστεί να αποκτήσουν αυτοί οι άνθρωποι, που σήμερα εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο, μια δική τους, κοντινή τους, εμπειρία. Τι να γράψω; Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Μιλάμε, φωνάζουμε, για κοινωνική πολιτική, για ισότητα, για ένα σωρό πιασάρικα πράγματα και ωραία να λέγονται και ν' ακούγονται, αλλά στην πράξη.. όταν ζητηθεί η σύμπραξή μας ή έστω η ανοχή μας σε μια δύσκολη κατάσταση.. Τότε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΤΕ, λακκίζουμε.

    Ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός, ο έρωτας, η αγάπη και άλλες παπαριές, πάνε για βρούβες ή φεύγουν και μας εγκαταλείπουν στο έλεος της βλακείας που δε χάνει στιγμή και αρχίζει (ή συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε;) να μας δέρνει...

    Εχω ένα πολύ καλό διήγημα του Χρήστου Σιδερή, πολύ ευαίσθητο, αλλά δεν ανοιγει η σελίδα όπου βρίσκεται για να κάνω παραπομπή..:-(

    Θα ξαναπροσπαθήσω αργότερα, αξίζει να διαβαστεί. Για να το κοπιάρω εδώ είναι αρκετά μεγάλο, περίπου 4 σελίδες Α4.

    ΜΠΡΑΒΟ κ. ΝΟΜΑΡΧΑ!!!!

    ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ:-))))))))))))) smutssssssssss  
  • At 4:24 μ.μ., Blogger Rodia

    ..και στο κάτω κάτω, το να μη σε ψηφίσουν ανεγκέφαλοι, εύσημο τιμής είναι..

    :-)  
  • At 4:27 μ.μ., Blogger Rodia

    Μπορεί να το ανεβάσω στο taparaponasas stonOHE και να το συνδέσω με το μπλογκ σου, αμα επιμένει να μην ανοίγει..  
  • At 8:02 μ.μ., Blogger raffinata

    στα αστεία και στα σοβαρά...
    -κι εγώ που σκόπευα ν' ανέβω ένα Σ/Κ Θεσσαλονίκη, θα με διώξουν;
    -Μπράβο Νομάρχα μου, αλλά κάντε κάτι εσείς εκεί πάνω να μην περάσει έτσι :)  
  • At 8:54 μ.μ., Blogger lemon

    Μπράβο Λαμπρούκο μου, να σου πω κι εγώ, έστω και καθυστερημένα, χαμπάρι δεν είχα πάρει την είδηση, κι ούτε θα το μάθαινα αν δεν το πόσταρες έτσι...
    Επι του θέματος, θα επαναλάβω τα της Ροδιάς Μακάρι να μη χρειαστεί να αποκτήσουν αυτοί οι άνθρωποι, που σήμερα εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο, μια δική τους, κοντινή τους, εμπειρία...

    Κανείς δεν βρέθηκε να εκφράσει το επιχείρημα οτι -πρακτικά αν το πάρουμε-, τα παιδιά (κι εμείς) κινδυνεύουμε απο χίλια πράγματα, έξω και μέσα στο σπίτι, είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρήσουμε οτι κινυνεύουμε απο τους 15...
    Δεν ήταν τόσο θέμα κινδύνου νομίζω, όσο κοινωνικής ντροπής, σαν το μην νοικιάσεις το σπίτι σε αλβανούς...  
  • At 9:51 μ.μ., Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου

    και επειδη στις συμπτωσεις δεν πιστευω... αφιερωμενο εξαιρετικα!!

    "Βασιλική τον έρωτα πολύ βαρύ τον πήρες
    και στο Μαρίφ κατήντησες εκεί να ξεψυχήσεις

    Δεν έπρεπε Βασιλική το Στέργιο ν' αγαπήσεις
    μον' έπρεπε Βασιλική να τον απαρατήσεις

    Βασιλική 'σουν όμορφη ξανθιά σαν το κουκλάκι
    πώς έκανες απόφαση και πήρες το φαρμάκι

    Γω το φαρμάκι το 'κανα ωραία λεμονάδα
    το σήκωνα και το 'πινα με τόση νοστιμάδα"

    καλο σου βραδυ πιθηκι...
    ;P  
  • At 10:10 μ.μ., Blogger mindstripper

    Ναι Λαμπρούκο, όντως την έχει ο κόσμος την εξουσία, αλλά απογοητεύομαι όταν βλέπω ότι έχει την δύναμη της επιβολής της άποψής του σε μία τέτοια περίπτωση, και όχι σε άλλες, όπου πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να τα βάλει με ένα ολόκληρο σύστημα, χωρίς έναν leader (και καλά). Αυτό εννοούσα πριν. :-)

    Κρίμα, κρίμα...  
  • At 11:55 μ.μ., Blogger ellinida

    Εκεί που πάει η ανθρωπότης μόνο ένα καλό παιδί σαν τον Λαμπρούκο μας σώζει .
    Αιδώς Σαλονικιοί !  
  • At 1:00 π.μ., Blogger FUFUTOS

    Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο περιστατικό.
    Θυμίζω την πολύχρονη κατάληψη των γειτόνων σε κτίριο της οδού Αναγεννήσεως (απέναντι από το Σιδ.Σταθμό) για να μη γίνει ανοικτό κέντρο εξαρτημένων. Στους αγανακτισμένους γείτονες είχαν συμπαρασταθεί αρκετοί βουλευτές, πολιτευτές και φυσικά οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η ίδια ΄(ή παρόμοια) μονάδα αποφασίστηκε να "μεταφερθεί" στο νοσοκομείο Αγ.Παύλος και (ω! ναι!) υπήρχαν αντιδράσεις από τους ...λειτουργούς της υγείας (με πρόσχημα των συνδικαλιστών ότι "δεν υπήρχε υποδομή" κλπ). Παρόμοιες αντιδράσεις και από επιχειρηματίες στην περιοχή των Λαδάδικων πάλι με σιγοντάρισμα του δημάρχου που μας αξίζει κλπ...

    Α, ρε προσφυγομάνα πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη ... Εδώ αγαπητέ Λαμπρούκο το ΜΗ ΧΕΣΩ κολλάει ...γενικώς.  
  • At 7:02 μ.μ., Blogger alombar42

    Κύριε Νομάρχα, αν συνεχίσετε να γράφετε για πολίτες βήτα κατηγορίας, θα τη χάσουμε την έδρα!  
  • At 7:05 μ.μ., Blogger Λαμπρούκος

    @ Alombar42: Μα τι λές τώρα, εμείς είμαστε Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση όλων των πολιτών, για μας όλοι είναι ίσιοι απέναντι στο νόμο, εμείς δε ξεχωρίζουμε τους πολίτες (σκάσε ρε κουτέ, στη Θεσσαλονίκη το 60% τουλάχιστον είναι ΜΠΑΟΚ, ξέρεις τη ασυλοποίηση είναι αυτή;;;)  
Number of online users in last 3 minutes