Λαμπρούκος .comment-link {margin-left:.6em;}
Αρχίζει το μάτς
Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2006
Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και παρουσία του νομάρχη κ. Παναγιώτη (μη χέσω) Ψωμιάδη, τελέστηκε το ντέρμπυ μεταξύ των αιωνίων μονομάχων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στο ναό Τούμπας της γκολοφόρου (ή μήπως της γκολφάγου); Οι φίλαφλοι προσερχώμενοι όπως αρμόζει το τελετουργικό άναβαν από ένα μικρό πλαστικό κάθισμα στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών που έπεσαν στον αγώνα, με αποτέλεσμα σύντομα ολόκληρο το γήπεδο να τυλιχτεί στις φλόγες.
Στο αθλητικό μέρος τώρα, τον αγώνα διατήτευσε ο κ. Τάκης Πιασμένος ενώ βοηθοί του ήταν ο κ Παναγιώτης Ταπιάνο (Ιταλικής καταγωγής) και ο κ. Σωτήρης Λαδίλας από το σύνδεσμο Μετεώρων Καλαμπάκας.
Μόλις στο 5ο λεπτό ο Σικαμπάλα ο-ε-ο άνοιξε το σκόρ για τον ΠΑΟΚ εκμεταλευόμενος πάσα ακριβείας του Σαλπιγγίδη. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ τροφοδότησε τον Σικαμπάλα ο-ε-ο αφού προηγούμενα έριξε βάναυσα στο χορτάρι τον Τούρκο Μπουλούτ του Ολυμπιακού φωνάζοντας του δυνατά "έτσι γαμάει η Ελλάδα", και τραγουδώντας του με ρυθμό το "Μεσ' σε τούρκικο χωριό, μ' αλεξίπτωτο πηδώ, τις τουρκάλες τις γαμώ..." καθώς και "Τούρκοι-τούρκοι μας παίρνετε τσιμπούκι". Το γήπεδο και συγκεκριμένα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αρχικά αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό την έξαρση αυτή του παίκτη τους, αναλογιζόμενοι πως και το δικό τους αθλητικό παρατσούκλι είναι Τούρκοι, όμως γρήγορα αντιλήφθηκαν πως μόνο οι Τουρκοι του Ολυμπιακού είναι για τα τσιμπούκια και χειροκρότησαν με εθνική υπερηφάνεια.
Στο 20' ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2ο γκολ αλλά το σουτ του Μίετσελ σταμάτησε στο χέρι του Τουρέ, άγνωστο για ποιό λόγο αφού το χέρι του ήταν απλά προτεταμένο στην πορεία της μπάλας. Ο διαιτητής δε σφύριξε πέναλντι ισχυριζόμενος πως ο Τουρέ δεν ήθελε να ανακόψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα αλλά να κάνει σήμα στο σαλεπιτζή που βρίσκονταν στις κερίδες του γηπέδου να του κρατήσει ένα ζεστό σαλέπι με μπόλικη κανέλλα.
Μετά από αυτό το ατυχές γεγονός ο ΠΑΟΚ πήρε την κατρακύλα. Στο 32' ο σίφουνας Τζόρτζεβιτς, με μια επέλαση από τα δεξιά, ντρίμπλαρε όποιον βρήκε μπροστά του και πάσαρε στον πορθητή Οκκά. Ο κύπριος ξεχνώντας το ψωμί που έφαγε από τον ΠΑΟΚ όταν δεν είχε βρακί να βάλει στον κώλο του και κλώτσαγε τα κονσερβοκούτια στις αλάνες της "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" Αμμοχώστου, έσπρωξε τη μπάλα στα τιμημένα δίχτυα του ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια σε μια επίδειξη θράσσους και αμμετροέπειας αγκαλιάστηκε με τον Τούρκο συμπαίκτη του Μπουλούτ για να πανηγυρίσουν το γκολ, ξεχνώντας τους χιλιάδες αγνοούμενους, τις βιασμένες μανάδες και κόρες, τα 400 χρόνια σκλαβιάς, το κρυφό σχολειό και τη φιλική εταιρεία το "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι" και το Βασίλειο το Βουλγαροκτόνο (άσχετο).
Τα διαιτητικά εγκλήματα συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αφού το τρίο "Ντος Μαύρες Κοράκες", σφύριξε τουλάχιστον τέσσερα εσφαλμένα οφσάιντ εις βάρος του Βουκεφάλα (ή δικεφάλα θα σας γελάσω) του Βορρά, βίασε 7 ανυπεράσπιστες παιδίσκες, σκότωσε με βαρβαρότητα 5 τίμιους βιοπαλιστές της Θεσσαλονίκης ενώ - το χειρότερο - δε στάθηκε σε στάση προσοχής όταν σύσωμο το γήπεδο τραγούδησε εν χορώ το "Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα".
Οι, σε διατεταγμένη υπηρεσία υπάλληλοι του παρακράτους των Αθηνών-Πειραιώς και περιχώρων διαιτητές, ολοκλήρωσαν το ειδεχθές έργο τους στο 77' όταν ο Μιχαλάκης που γίνεται τρέλλα απλά και μόνο αλλάζοντας φανέλα σούταρε με ύποπτο και αντιαθλητικό τρόπο τη μπάλα, η οποία με τη σειρά της πέρασε ύποπτα και αντιαθλητικά κάτω από τα πόδια του γκολκίπερ ογκόλιθου - Φερνάντες - και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο νομάρχης της κ. Παναγιώτης (μη χέσω) Ψωμιάδης κύρηξε τη χθεσινή μέρα ως ημέρα πένθους και μνήμης για όλη τη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα οι σημαίες θα κυματίζουν μεσήστιες στο Νομαρχιακό και Δημαρχιακό μέγαρο. Με μια κίνηση ρελάνς ο Δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης (λέγε με και λόρδο) Παπαγεωργόπουλος ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αυτονόμησης της πόλης από το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών ενώ θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να ανοίξει Μπαϊρακτάρης και στη Θεσσαλονίκη σε ειδικό χώρο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο στο παντελώς άχρηστο χώρο που στεγάζει σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Λαμπρούκος @ 2:40 μ.μ. |


12 Comments:


  • At 4:13 μ.μ., Blogger alombar42

    Δηλαδή δεν θα βάλουν φόρους υπέρ του ΠΑΟΚ; Ούτε στα χαρτόσημα;

    Προτείνω να αφήσεις τα σοβαρά θέματα και να ασχοληθείς με την πολιτική και τις γυναίκες ;)  
  • At 5:11 μ.μ., Blogger Psipsinel

    arnoume na diavazo athlitika!!!!!!  
  • At 5:33 μ.μ., Blogger ΠΡΕΖΑ TV

    Δεν θα γινεις φιλαθλος ποτε!!!!
    Οπαδε!!!Οπαδε!!!  
  • At 11:20 μ.μ., Blogger Storyteller

    Πολύ εμμεριστατωμένο και ολοκληρωμένο post! Bravissimo Bravissimo!!!
    Το μόνο που δεν κατάλαβα ήταν το θέμα που διαπραγματευόταν! Κατα τα αλλα όλα ήταν μια χαρά...ωραίες άγνωστες λέξεις, ονόματα...ωραία ωραία! Με προβληματισε!  
  • At 12:39 π.μ., Blogger lemon

    Λαμπρούκο, εγω δεν είδα τον αγώνα, και είμαι και ΜΠΑΟΚ, και αυτό που κατάλαβα ότι εννοείς είναι οτι ήταν πληρωμένοι οι διαιτητές και γιαυτό έχασε ο Παοκ, καλά ως εδώ?
    Ομως με μπέρδεψε ο Πάνος, τι σχέση έχει που ο Παναθηναικός είναι απίστευτη ξεφτίλα? έπαιζε ΚΑΙ ο Παναθηναικός? με τον Ολυμπιακό δεν ήταν ο αγώνας? φταίει που είμαι γυναίκα??  
  • At 12:44 π.μ., Anonymous Ανώνυμος

    «Aχάριστη και αλήτισσα για πες μου τι σου ζήτησα» οεο!!! Νερό στον όνομα του Μπριάκου πρέπει να πίνει από σήμερα όλος ο λαός του παοκ. Ο λόγος;;; Aπλά είναι τα πράγματα πολύ τυχερός ο παοκ που δεν διέκοψε ο διαιτητής το παιχνίδι όπως έιχε κάνει ο συγκεκριμένος διαιτητής την προηγούμενη σεζόν στο ΑΡΗΣ-Ηρακλής…….και η τιμώρία είναι γνωστή πιστεύω 9 αγων. κεκλεισμένων των θυρών, συν χρηματικό πρόστιμο, συν μηδενισμό… Όσο για τον Ψωμιάδη ξεχνάς μάλλον ποιός πλήρωνε το ρεύμα στο Κρατικό της Πυλαίας και ξεχνάς μαλλον ότι έδωσε το ΟΚ για την περιέργη έκθεση στους μαθητές της Γ Λυκείου στον νομό Θες/νίκης, άσχετα άμα ακυρώθηκε η έκθεση μετά από ενέργειες του επίσημου ΑΡΗ και για να τελειώσω όπως λέει ο γνωστός «Μανάβης» (για όσους δεν τον γνωρίζουν οργανωτής στην θύρα 4 την δεκαετία του 80 και αρχές 90): “Οι μετοχές, οι μετοχές, οι μετόχές βρίσκονται στα συρτάρια του Σωκράτη Κόκκαλη βρεεεεεεεεεεεεεεεεεε»
    Φιλικά πάντα!!!  
  • At 3:29 π.μ., Blogger Neilys

    Kanonika ws olympiakos den eprepe na to diavasw alla ante ...! Wraies lekseis pou eipe o storyteller ki onomata .Oso gia tous diaitites mia xara itan oute logos  
  • At 7:36 π.μ., Blogger Λαμπρούκος

    @ Όλους
    -----------------------
    Αγαπημένοι μου φίλοι,
    προφανώς και δεν είμαι καθόλου πικραμένος, γιατί προφανώς δεν είμαι καθόλου ΠΑΟΚ, μήτε Ολυμπιακός, μήτε Άρης ή ΠΑΟ. Βλέπω ποδόσφαιρο, αλλά αρνούμαι να υποστηρίξω μια ομάδα που έχει τα χάλια της (ΠΑΟΚ) αλλά της φταίει μόνιμα η ΔΙαιτησία.

    Και σε τελική να σας πω και το άλλο. Έπαψα να είμαι οπαδός (του ΠΑΟΚ) από τότε που συνηδειτοποίησα ότι οι ομάδες είναι ΑΕ (και βέβαια δεν ήταν ποτέ θρησκεία ή οτιδήποτε άλλο από ομάδες).
    Σαν ΑΕ έχουν δυο βασικές υποχρεώσεις: α) Να έχουν κέρδη για τους επιχειρηματίες τους και β) μέρος των κερδών να επενδύεται για την ενδυνάμωση της επιχείρησης (ομάδας).

    Και τώρα ρωτώ. Ποια ομάδα-επιχείρηση το κάνει αυτό. Εντάξει όλοι ξέρουμε ότι είναι μηχανισμοί ξέπλυματος χρήματος αλλά νυσάφι πια, κρατήστε και τα προσχήματα.

    Εξαιρώ τον Κόκαλη και τον Ολυμπιακό, γιατί είναι η μονη ομάδα που κρατά τα προσχήματα και γι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο νομίζω ότι του οφείλει.

    Όλα τα άλλα είναι απλά κομωδία φίλοι μου, και εγώ το μονο που θέλω είναι απλά να την υπηρετώ.  
  • At 9:16 π.μ., Anonymous Ανώνυμος

    αρχιζει το ματς παραταμε τωρα...

    εχω αγωνα σημερα...μανικιουρ -πεντικιουρ= σημειωσατε 1.  
  • At 1:15 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    Μεγαλη κουβεντα το ελληνικο ποδοσφαιρο για μικρα μυαλα!!!
    Ενα ειναι σιγουρο οτι ειναι κομματι της κοινωνιας μας...οχι ομως και ο καθρεφτης της.  
  • At 1:46 μ.μ., Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου

    επικινδυνο θεμα, λαμπρουκο...
    με ακομα πιο επικινδυνες προεκτασεις!!
    να το σχολιασω αυτο καθ' αυτο? απαπα...οχι!!!
    να σχολιασω εσενα?
    ναι! τωρα μιλαμε σωστα...
    σε βαζω 10 με τονο...οπως παντα!!
    ;)  
  • At 3:14 μ.μ., Blogger jojo

    δεν θα σχολιάσω το νόημα του κειμένου,
    καθότι Παοκτζού,
    αλλά ομολογουμένως το χιούμορ του και η σάτυρα που περιέχει,
    κράτησε το ενδιαφέρον μου αμείωτο ως την τελευταία σταγόνα!

    και εις άλλα με υγεία! ;)  
Number of online users in last 3 minutes