Λαμπρούκος .comment-link {margin-left:.6em;}
Πατέρα, τα άκουσες τα νέα;
Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2006
Πατέρα τα άκουσες τα νέα;
Βγήκε δημοσκόπηση που λέει πόσο ήπιος και διαλακτικός είμαι πατέρα. Πόσο προσηνής και προσιτός, πόσο ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις. Ήμουν μια Αμερική που περίμενε να την ανακαλύψουν πατέρα, και τώρα έγινε, με ανακάλυψαν.
Δε λέει όμως μόνο αυτά πατέρα. Είμαι λέει κακός διαχειριστής των κρίσεων. Ποιός εγώ πατέρα, που η ψυχή μου ξέρει τι έχω κάνει για να καλμάρω τη μαμά όταν έμαθε για τα τσιλιμπουρδίσματα σου με τη Δήμητρα. Τι ανθοδοχεία έχω φάει εγώ στο κεφάλι, τι ηρεμιστικά εχω αγοράσει από τα φαρμακία για να μη σας φάει λάχανο και τους δυο η Μάργκαρετ.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά πατέρα.
Λέει ότι δίνω και υποσχέσεις που δε θα τηρήσω. Ποιός εγώ πατέρα, που όλο και όλο μια φορά δε πήρα στην Άντα ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που της είχα τάξει και με πήρε ο διάολος. Αλλά από τότε έχω πάρει το μάθημα μου πατέρα. Μη τάξεις τ' Άγιου κερί και του παιδιού κουλούρι.
Άκουσες τα νέα πατέρα;
Η ίδια παλιοδημοσκόπηση λέει ότι δε διαθέτω πυγμή. Πόσο πυγμή εννοεί πια βρε πατέρα; Έχω γίνει ανάγωγος για να δείξω σε όλους ότι διαθέτω πυγμή. Προχθές για να φανταστείς πατέρα μιλούσε ο Πάγκαλος στο Εκτελεστικό Γραφείο και μπροστά σ όλους του είπα: "Ά-α-α-αντε σώπα πια και ε-ε-ε-εσύ". Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δε με άκουσε κανείς γιατί το είπα ψιθυριστά, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα πατέρα δεν είναι έτσι;
Μου λέν ακόμα ότι δεν έχω καλές σχέσεις με την εκκλησία πατέρα.
Μα επιτέλους τι θέλουν; Σκέφτομαι αν ποτέ γίνω κυβέρνηση πατέρα μετονομάσω τον Αρχιεπίσκοπο σε Αγιατολάχ Χριστοδουλνί, και να του δώσω τη Θράκη και τη Μακεδονία να τη διαχειρίζεται μόνος του. Έτσι κι αλλιώς εγώ όλη την Ελλάδα δε μπορώ να την έχω στο κεφάλι μου. Μεγάλη σκοτούρα πατέρα.
Πατέρα
πές τους και εσύ. Είμαι γιος σου έτσι δεν είναι;
Λαμπρούκος @ 2:03 μ.μ. |


16 Comments:


 • At 2:57 μ.μ., Blogger Bloggsman

  Καλημέρα Δάσκαλε!!!!!!!!  
 • At 4:04 μ.μ., Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου

  αντε καλε και ανησυχησα...
  ειπα οτι κατι μου παθες!
  που χαθηκες? αν ειναι μπρε για τα λεφτα, δεν θελω αλλα...
  τζαμπα θα 'ναι απο δω και μπρος οολα τα καλα τα λογια...
  τ' ακουσες τα νεα λαμπρουκο?....
  ;)
  .........
  απολαυση εισαι....  
 • At 5:29 μ.μ., Blogger Πάνος

  O ΓΑΠ είναι εντελώς παρεξηγημένη περίπτωση - τον έχεις παρεξηγήσει κι εσύ Λαμπρούκο.

  Προσηνείς και προσιτοί είναι ΟΛΟΙ, πριν αρπάξουν την εξουσία Μετά τους καβαλάει ο διάολος και πάει περίπατο το "προσηνής" - και σε άλλη κατεύθυνση το "προσιτός".

  (πχ, δείτε ΤΩΡΑ το Λαμπρούκο, πως απαντάει σε ένα ένα τα σχόλια. Όταν γίνει νομάρχης, μην εκπλαγείτε από το αυτοκρατορικόν ύφος που θα υιοθετήσει! Είναι η φύση των πραγμάτων...)

  *

  Ήπιος και διαλλακτικός ο ΓΑΠ; Χα,χα... (καγχασμός). Αυτός, ρε, δεν έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τις αντιρρήσεις του Μπένυ επί της διαδικασίας και (κατα)δέχτηκε να αναγορευτεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με όρους διαδοχής μεσαιωνικού φέουδου - εξευτελίζοντας παράλληλα κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας;

  (Μέχρι και ο γίγας Ζαγορίτης, προχθές, είχε αντίπαλο στην ψηφοφορία... Με εξαίρεση τους ιδρυτές των κομμάτων Καραμανλή και ΑΓΠ, κανένας άλλος δεν εξελέγη αρχηγός χωρίς αντίπαλο, από το '74 και μετά!)

  *

  Η εξουσία έχει το μοναδικό χάρισμα (σαν την Κίρκη) να μετατρέπει τον καλοκάγαθο, ευγενή, προσηνή άνθρωπο σε εξουσιαστικό γουρούνι (είδατε πόσο στεγνά ο κάποτε καλοκάγαθος Κωστάκης καθάρισε τους ναυτεργάτες;)

  *

  Φίλε μου Λαμπρούκο, ανησυχώ για σένα. Όταν γίνεις νομάρχης, θα διατηρήσεις άραγε αλώβητο το αδαμάντινο, σεμνό και ταπεινό είναι σου ή θα γίνεις και συ ένα από τα γουρούνια;

  *

  Ένας παλιός συνάδελφός σου, νομάρχης της Μακεδονίας (βασιλιάδες τους έλεγαν τότε) ο Φίλιππος Β', πατέρας του Αλέξανδρου, δεν ήταν εκείνος που είχε επιφορτήσει ένα δούλο με το καθήξον να του υπενθυμίζει κάθε πρωί "μέμνησο, οτι άνθρωπος εί";

  Δε θα ήταν άσχημο η σύγχρονη ελληνική πολιτεία να το εφαρμόσει σε όλους τους εκλεγμένους - διορισμένους άρχοντες, βουλευτές, υπουργούς, νομάρχες, δημάρχους, προέδρους οργανισμών κλπ, αλλά κάπως βελτιωμένο: όταν ο άρχων δείξει να δυσανασχετεί (σκεπτόμενος "τι μας λες τώρα, ρε μαλάκα;) ο εντεταλμένος λειτουργός (που πρέπει να είναι γεροδεμένος) να αστράφτει αυθωρεί και παραχρήμα δυό γερές μπούφλες στον παρεκτρεπόμενο άρχοντα!

  *

  Ε, αν εφαρμοστεί το μέτρο όταν ο ΓΑΠ θα είναι πρωθυπουργός (σε λίγο καιρό...), ο εν λόγω λειτουργός θα πρέπει να ρίχνει πρωθυπουργικές φάπες κάθε πρωί!  
 • At 8:30 μ.μ., Blogger raffinata

  νομίζω πως ο σχωρεμένος ΑΓΠ προτιμάει να ρίχνει τις βόλτες του με τα ζεϊμπέκικα της σχωρεμένης (κι αυτής) Ρίτας, παρά να ασχολείται με το ΓΑΠ καμάρι του... λαμπρούκο, νομαρχούκο μου, μείνε όπως είσαι μην αλλάξεις (ποιός το λέει αυτό το άζμα γμτ)όταν ανέβεις με το καλό στο νομαρχιακό θώκο, μόνο σκελετό στα γυαλιά άλλαξε, αν θέλεις...
  :))  
 • At 9:00 μ.μ., Blogger lemon

  Οχι Λαμπρούκο μας, ούτε καν σκελετό δεν χρειάζεται ν αλλάξεις, έλα (μάνα μου) όπως είσαι, εεεελα, όπωςς έιιιιισαααιιιι.....
  Μην πετάξεις τίποτα (ούτε καν τ΄ανείπωτα)...καλά, μέχρι τις εκλογές, θα την έχουμε ψωνίσει εντελώς όλοι/ΟΛΕΣ μαζί σου....
  Αλήθεια, η δημοσκόπηση τι έλεγε για σένα?? Η δεν το ανακοίνωσαν, για να μην χάσουν το κουράγιο τους οι υπόλοιποι??  
 • At 9:23 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

  Οντως είσαι απόλαυση,οπως λέει κι η Βασιλική.Ξέρω ξέρω,εχω 50αρικο και θα σε ξεπαραδιάσω ( :) ,προβλέψιμο ε? )..
  Τα λέω και τζάμπα όμως,χωρίς 50αρικα.  
 • At 12:37 π.μ., Blogger Unknown

  Τα κοπλιμέντα τα έκαναν οι προλαλίσαντες πιθήκι μου.

  Εγώ να σου πω καλησπέρα και να έχεις μια πολύ όμορφη εβδομάδα.

  :-)  
 • At 2:32 π.μ., Blogger Katerina ante portas

  Ωραία μας τα είπες Λαμπρούκο μου εσύ αλλά καλύτερα ο Πάνος!
  Πρωθυπουργικές φάπες, χα χα χα!

  Καλημέρα με έννοιες πολιτικές!  
 • At 3:04 π.μ., Blogger Neilys

  pes ta lamprouko..! Polla pareksigountai , me ton tropo sou kataferes na ekfraseis polla! Oso gia tin ekklisia.. etuhe na diavasw kapote mia dilwsi pou eixe kanei neoteros oti einai atheos kai tautohrona na ton vlepw stin tv na proskinaei se orthodoksi ekklisia kai na milaei gia pisti...
  auta..:P  
 • At 8:20 π.μ., Blogger Λύσιππος

  Να ομολογήσω την αμαρτία μου, το 1984 (?) πήγα σε ομιλία του Αντρέα στο Σύνταγμα. Με έσυρε ο φίλος μου ο Μιχαλάκης, ΠΑΣΟΚτζής μέχρι το κόκκαλο. Είχε βλέπεις μια φοβερή αδελφή (36C) και δεν μπορούσα να πω όχι.

  Τελικά ο Αντρέας ξαναβγήκε κι εγώ βγήκα ραντεβού με την αδελφή του Μιχάλη.  
 • At 10:54 π.μ., Blogger morgana

  Υιε μου, υιε μου....

  Μην ανησυχεις...το ξερω οτι κανεις οτι μπορεις...

  Εξαλλου, ενα ονομα σου κληρονομησα ματια μου...Οχι και τη χαρη...  
 • At 1:41 μ.μ., Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου

  ετσι μπραβο, regina καλη μου και χωρις καμια παρεξηγηση,ε?
  τα ευρωπουλακια ειναι για μενα την πτωχη πλην τιμια γιαγιακα, ετσι καταφερνω και συμπληρωνω την συνταξη και τα βγαζω περα...
  η καψερη!
  λαμπρουκο μου, ετσι δεν ειναι?
  (αχ! καλε τι 'σαι συ?
  στην ποδιά σου σφαζομαστε....)  
 • At 4:08 μ.μ., Blogger alombar42

  @Πάνος
  Μέχρι και ο γίγας Ζαγορίτης, προχθές, είχε αντίπαλο στην ψηφοφορία...

  Μα γι' αυτό ακριβώς είχε αντίπαλο και γι' αυτό ακριβώς η Κατερίνα μας πήρε όσους ψήφους πήρε. Μάθε πώς ακριβώς έγινε η διαδικασία και θα βρεις άπειρες ομοιότητες με την εκλογή ΓΑΠ ;)

  Η κυβέρνηση θα την κάνει όπως σου είχα ήδη πει, "στα τρία χρόνια το πολύ" - και δεν είμαι μάντης. Να δεις μάλιστα οτι μια από τις αφορμές της πτώσης θα είναι και... η ηλικία της Ντόρας.

  Οσο για το Λαμπρούκο, ας γίνει ό,τι θέλει, αρκεί να μην ξεχάσει εμάς που τον στηρίζουμε, βεβαίως βεβαίως!

  @Λαμπρούκος
  ΛΑ-ΜΠΡΟΥ-ΚΟΣ, ΛΑ-ΜΠΡΟΥ-ΚΟΣ!  
 • At 5:30 μ.μ., Blogger M13

  γμτ δε μπόρεσα να γελάσω (άντε λίγο με την προ-τελευταία παράγραφο) γιατί είδα τη φωτό και μου γυρίσαν τ'άντερα!
  μπλχ μεγάλο τομάρι...μετά συγχωρήσεως κιόλας!
  ;)

  (μαζί με alombar42 ΛΑ-ΜΠΡΟΥ-ΚΟΣ!)  
 • At 5:02 μ.μ., Blogger ellinida

  Πατέρα καλέ πατέρα , με αδικούν αυτοί οι Ελληνες , λένε ότι είμαι αμερικανάκι . Οτι οι λόγοι μου ... που τόσο κόπο κάνουν αυτά τα παιδιά για να μου τους γράψουν ... μοιάζουν με αυτούς του συμπαθητικού κυρίου Γεωργίου Θάμνου ... Ναι καλέ του Μπους , τον υιό του έχουμε τώρα πλανητάρχη .
  Να δεις πατέρα τι κακίες λένε ... ότι είναι σαν να μιλάμε σε παιδάκια του νηπιαγωγείου .
  Και είπα στα καλά τα παιδιά που μου γράφουνε , να βάζουν και καμμιά δύσκολη λέξη , να φαίνεται πόσο καλά χειρίζομαι την γλώσσα που μου έδωσαν ελληνική ...
  Αχ καλέ πατέρα , τι άδικος κόσμος , δεν με ψήφισαν και τώρα έχουμε αυτόν τον χοντρούλη με τα χοτ ντόγκ ... αλλά θα 'ρθει η μέρα μου , πατέρα , και θα γίνω Γιώργος στην θέση του Ανδρέα ... με το σπαθί μου ... ξιφίδιο είναι ακόμα ... που θα πάει , θα μεγαλώσει κάποια μέρα ... και θα τα κάνω τα χοτντόγκ του φέτες .
  Μπορώ να γίνω άγριος πατέρα . Να χθες είπα στην Αντα ότι δεν μ'αρέσει η πιτσαρία που μας φέρνει το ντελίβερυ . Την απείλησα πως δεν θα ξαναφάω ... και τρόμαξε !  
 • At 11:12 π.μ., Blogger ΕΣΣΛΙΝ

  AXAXAXA. Θα κάνει την Ελλάδα Δανία είπε. Αχαχαχαχα. ΔΑΝΙΑ!!! Ναι. Σε μέγεθος. (Αφού χαρίσει όλη την βορειονανατολική χώρα στην Τουρκία και τη βόρεια στα σκόπια, ό,τι μείνει θα είναι σαν την Δανία.) Εκτός αν παράκουσα και είπε "θα κάνω όλη την χώρα δάνεια".  
Number of online users in last 3 minutes