- Κηδεία Φλαμπέ: Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε το άψυχο σώμα του νεκρού. Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να έρθει να ροδίσει. Μετά από ένα τέταρτο δυναμώνουμε απότομα τη φωτιά. Σβύνουμε με Grand Marnier και αφήνουμε να "αρπάξει" σιγά-σιγά, ψάλλοντας το "Light my Fire" των Doors.
- Κηδεία στο φούρνο (στον αέρα): Σε ένα μεγάλο φούρνο κατάλληλο για την περίσταση (τύπου Άουσβιτς) τοποθετούμε το άψυχο κορμί (βραδυνό ένδυμα) αφού προηγούμενα έχουμε προθερμάνει (στον αέρα) το φούρνο για 20' περίπου λεπτά. Οι συγγενείς μπορούν να εκφράσουν το ύστατο χαίρε συνοδεύοντας με ένα καλό κόκκινο Fume κρασί κατά προτίμηση της ποικιλίας Syrah. Στην εξώδιο ακολουθία μπορεί να χωροστατήσει ο Chef De Grillion του Πεντελικόν (2 σκούφοι Michelin), ή ο Jaque Chimboua της Σπονδής (2 σκούφοι Michelin). Αν προτιμάτε κάτι πιο λιτό (και κυρίως φτηνό) επιλέξτε Γιώργο Βενιέρη και Beau Brummel (1 σκούφος Michelin). Αν κι αυτό σας φαίνεται ακριβό φωνάξτε τον κυρ. Θανάση που έχει το μαγέρικο στη γωνία και αποχαιρετήστε τον άνθρωπο σας με χύμα μπρούσκο από τα Χαφτεία.
- Κηδεία Μαμαλάκης: Φορτώστε τον θανώντα σε ένα Jeep και ακολουθήστε με τα δικά σας αυτοκίνητα. Θα γυρίσετε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά η κηδεία του ανθρώπου σας θα λάβει τη μέγιστη διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό πένθιμης γαστρυμαργίας.
- Κηδεία Barbeque: Έχει λίγες ελπίδες να επικρατήσει κυρίως λόγω της ξενόφερτης ονομασίας της. Ενδεχόμενα να ισχύσει για τα χαμηλότερα κυρίως εισοδήματα λόγω του χαμηλού της κόστους. Απαιτείται μόνο μια μεγάλη, καλά λαδωμένη σχάρα (μη μας κολλήσει κι ο νεκρός και δεν μπορούμε να τον γυρίσουμε γιατί θα μας αρπάξει μονόπατα) και δυνατή φωτιά. Συνοδεύστε με άφθονη μπύρα FIX, ρετσίνα ΚΟΥΡΤΑΚΗ ή ούζο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ Μυτίλήνης. Βάλτε μια Κασσιανή να ψάλει το τροπάριο "καίγομαι, καίγομαι, ρίξε κι άλλο λάδι στη φωτιά". Μετά την καύση τοποθετήστε το σώμα σε στιλπνό ύφασμα να τραβήξει τα λίπη.
"Για τους Αθηναίο και Πάνο που φέρανε απολαυστικά το θέμα στην επικαιρότητα"