Λαμπρούκος .comment-link {margin-left:.6em;}
LEAVE YOUR MYTH (AND BREATH) IN GREECE
Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2006
Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, παρουσιάστηκαν στο κοινό και τα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτoρεία τα νέα διαφημιστικά spot του Υπουργείου Τουρισμού με το γενικό τίτλο "LEAVE YOUR MYTH IN GREECE". Τα σενάρια καθώς και μέρη των δραματοποιημένων διαφημιστικών μηνυμάτων παρουσιάστηκαν από την ίδια την Υπουργό Τουρισμού κα. Φάνη-Πάλι-Ξανάμανά (θα βγάλω τα ματάκια μου με την ομπρέλα της θαλάσσης) Πετραλιά η οποία στο σύντομο δίωρο χαιρετισμό της δε δίστασε να εξάρει τη συμβολή του προκατόχου της κ. Δημήτρη (λέγε με και Θεό) Αβραμόπουλου στην επιτυχία της διαφημιστικής καμπάνιας. Ο πρώην υπουργός Τουρισμού προσήλθε στην εκδήλωση με μόνιππο Ελληνιστικής περιόδου, φορούσε ένα απλό χιτώνιο που έκρυβε μόνο τα απαράιτητα, προκειμένου να δείξει και στην πράξη τι ακριβώς σημαίνει το "σεμνά και ταπεινά" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, ενώ έφερε στα αυτιά και το λαιμό κτερίσματα από τον τάφο του Φιλίππου του Β'. Στο χέρι του κρατούσε καλογυαλισμένη ασπίδα Λακεδαιμονίων, θέλωντας όπως είπε να στείλει το μήνυμα της ασφάλειας για τους τουρίστες όλου του κόσμου που θα επισκεφτούν τη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο φίλος τη στήλης και μαθητευόμενος δημοσιογράφος Αρτέμης Μάτσας, και μας αποκαλύπτει τα σενάρια των διαφημιστικών σποτ που θα κατακλύσουν από τον ερχόμενο μήνα το τα μέγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου όπως το ΤΗΛΕΦΩΣ, το ΤΗΛΕΑΣΤΥ, το FOUX των ΗΠΑ, το CBS, το DHL, και το DHI-το αποτέλεσμα μετράει.

Σενάριο 1 - "Ο Ηρακλής και η κόπρος του Ενοικιαζόμενου Δωματεία": Ο τουρίτσας John Malak, φτάνει στο υπερσύγχρονο Ελ-Βενιζέλος, ενώ μικρά νανάκια τρέχουν του κουβαλήσουν τις αποσκευές του για να μην κουράζεται. Ξανθές γυμνόστηθες κόρες, γνωστές και ως κουράδες (από το θηλυκό του κούρος) του τραγουδούν αρχαιοελληνικά άσματα, του προσφέρουν λωτούς και του δίνουν χαρτάκια με τα τηλέφωνα τους (090... ΑΑΑΑΑΑβάδιστα). Πολυτελή άρματα με δεκάδες άλογα, με super-duper Hi-Fi και GPS συστήματα πλοήγησης τον μεταφέρουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχε κλείσει από το internet στην κατηγορία Hi-LUX 5*****. Εκεί τον περιμένει ένα σοκ! Τα δωμάτια δεν έχουν ακόμα αποπερατωθεί (συγκεκριμένα είναι μόλις στα μπετά), ενώ το σκατό από παρακείμενο χοιροστάσιο εισέρχεται με ορμή στο υπόγειο που του υπέδειξαν ως δωμάτιο. Ο τουρίστας μας δεν αποθαρρύνεται, παίρνει το φτυάρι, τη σκούπα και το φαράσι και σου το κάνει κουκλίτσα το παράπυγμα, ενώ από κάτω πέφτει το μήνυμα "Hey Hercules, leave your myth in Greece".

Σενάριο 2 - "Ο Ηρακλής και η Λερναία ακρίβεια στην Ύδρα": Ο εργάτης John Malak, βρίσκεται μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης του κάπου στο βροχερό και κρύο Manchester. Ξάφνου πέφτει η διαφήμιση για οικονομικές διακοπές στην όμορφη και φτηνή Ύδρα. Πάραυτα βάζει δυο μαγιό στη βαλίτσα, τα γυαλιά ηλίου του και τα τύπου Galiano sandalia, και τσουπ στο όμορφο νησί. Με το που φτάνει στο λιμάνι τον παραλαμβάνει ένα TAXI. Ο οδηγός ανοίγει το πειραγμένο ταξίμετρο και ανάβει τσιγάρο για να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού ώστε να μη φαίνονται οι ταριφομονάδες που πέφτουν σα τρελλές. Σαν αποτέλεσμα για μια απόσταση 200 μέτρων ο τουρίστας μας πληρώνει 185€, ενώ ο ταξιτζής του κρατά τα υπόλοιπα 15€ του διακοσάρικου για φιλοδώρημα. Ο τουρίστας καταγγέλει τον οδηγό στην Τουριστική Αστυνομία, αλλά αυτή τον συλλαμβάνει γιατί δε πήρε απόδειξη για τα 32€ που στοίχιζε το πιτόγυρο με απόλα που κρατούσε στα χέρια του. Πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί, πλακώνει η ΕΛ.ΑΣ. η οποία τον συλλαμβάνει για αντιποίηση αρχής αφού προσερχόμενος στο ξενοδοχείο έδωσε ψεύτικα στοιχεία προκειμένου να αποφύγει να μείνει στο δωμάτιο που έκλεισε για 15€ τη βραδυά, αλλά φτάνοντας εδώ τον ενημέρωσαν ότι στοιχίζει 150€. Εδώ μπαίνει καθοριστικά το στοιχείο της Ελληνικής Μυθολογίας αφού ο ήρωας μας John Malak, λίγο πριν καταλήξει στο μπουντρούμι με 12ετή κάθειρξη, σώζεται από το Δία ο οποίος μασκαρεμένος σε Σάτυρο τον αρπάζει από τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και επί τη ευκαιρία του πατάει και ένα π@#$&τσο ενώ στην οθόνη πέφτει το μήνυμα "In Greece, everything is possible..."

Λαμπρούκος @ 8:26 π.μ. |


26 Comments:


  • At 11:00 π.μ., Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου

    ασχετο... γιατι αισθανομαι σαν "αναπαντητη" κληση?....
    :(  
  • At 11:50 π.μ., Blogger Λαμπρούκος

    Μήπως γιατί μοιάζεις τρομακτικά με την Έλενα Παπαρίζου α΄λλά στο πιο ωραίο της. Αφού είσαι ΘΕΑ αγάπη μου...  
  • At 11:57 π.μ., Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου

    επιτελους...μου μιλησατε?...
    και με αποκλειστικη απαντηση?....
    και ω! τι καλα λογια!!!
    (αν και σας πληροφορω οτι ουδεμια σχεση εχουν με την πραγματικοτητα... αλλα τι πειραζει, εεεεε???....)
    η βδομαδα ποτε τελειωνει παρακαλω ενημερωστε με... θα μου 'ρθει παλι κεραμιδα και θα τρεχω στα φαρμακεια...
    ;)  
  • At 12:05 μ.μ., Blogger Λαμπρούκος

    Vasiliki: Ειδικά για την περίπτωση σου και μόνο γιατί είσια εσύ και σε έχ\ίκα κάνει μπασμένη και μαυρογκάγκανη στα καλλιστεία, η καλοσύνη μου θα ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΑ (ότι περισσεύει δηλαδή...)  
  • At 12:06 μ.μ., Blogger Loucretia

    Εγω παλι συγκινηθηκα που ο Αρτεμης Ματσας ειναι φιλος της στηλης, παντα τετοια!!  
  • At 12:16 μ.μ., Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου

    ασχετο! η καλοσυνη σου παει πακετο με το ασματακι?...
    ;))))  
  • At 12:44 μ.μ., Blogger Marina

    Καλημέρα μαϊμούδι. Πρώτη φορά έρχομαι εδώ και δύσκολη. Κατουρήθηκα στο γέλιο με το άρθρο σου και τώρα πρέπει να πάω να αλλάξω βρακάκι. Χμμ!
    Για τον γνωστό εγγλέζο πάντως που είδε φωτό του διαμερίσματος και έπεσε σε παράπηγμα, δεν έχω λύπηση, μιά χαρά τα κατάφερε..άρχοντες της σκούπας είναι οι Εγγλέζοι άσε που σαβουρώνουν και ότι μπαγιάτικο έχει περισσέψει στις ταβέρνες..
    Οι καλύτεροι τουρίστες βρέ!  
  • At 12:52 μ.μ., Blogger Unknown

    Έλα βρε τώρα...
    Εδώ κάναμε ολυμπιακούς σε αυτή την κατάσταση, διακοπούλες δεν θα κάνουμε;
    Τόση διαφήμιση τσάμπα πήγε;

    Οι τουρίστες άλλωστε πρέπει να είναι κιμπάριδες, να πληρώνουν την δουλοπρέπειά μας και το γεγονός ότι τους κάνουμε την χάρη ν' αφήνουμε την ανάπτυξη σ' αυτούς και εμείς να ασχολούμαστε μόνο με τον τουρισμό, ως άλλοι λακέδες της ανθρωπότητας...

    Διότι όπως και να το κάνουμε, βασιλιάς χωρίς τον κλόουν σου δεν γίνεσαι...

    Και οι πολιτικοί μας φροντίζουν γι' αυτό...

    Τώρα θα μου πείς ότι φροντίζουν λάθος;;;

    Όχι όχι, δεν μπορώ να σε πιστέψω....  
  • At 12:55 μ.μ., Blogger NinaC

    Είναι η τρίτη φορά που το γράφω:

    ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥ ΤΟ ΓΜΜΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΕΔΩ????

    Μέχρι να τύχω απαντήσεως αρνούμαι κατηγορηματικά να σχολιάσω οτιδήποτε άλλο!  
  • At 1:01 μ.μ., Blogger MainMenu

    Εμένα μου άρεσε που ο Τουριστας Β έρχεται τοσο κινηματογραφικά στη χώρα μας...εδώ που τα λέμε Λαμπρούκο φανταστικ το σεναριο σου... Φανταζεσαι ταινια οπου ο Διας κατεβαινει και τα φτιαχνει με τουριστα κι ερωτευονται πραγματικα. Οι δικοι μου φιλοι εδω στην Αγγλια θα καραγουσταραν

    Επισεις μου αρεσε που η κυρια Μαρινα οση ωρα διαβαζε αυτο το κειμενο που διαβαζα κι εγω, ειχε βγαλει το βρακακι της

    θαμπς απ φορ δε μιουζικ...μουτς  
  • At 1:10 μ.μ., Blogger Λαμπρούκος

    Loycr: Τί φίλος αγάπη μου, αδερφός λέμε...

    Βασίλω: Όχι αλλά όσο και να το πεις με φτιάχνει λίγο

    Μαρίνα: Καλώς τηνα κι ας άργησες. Μα για σένα το βάλαμε το κόκκινο χαλί βρε κουτούτσικο στην είσοδο. Μόνο να χαρείς, μην αρχίζεις τα σεξουαλικά με τα βρακάκια, γιατί ο καλύτερος εδώ μέσα το έκανε για τελευταία φορά πρόπερσι.

    Γκαμηλιέρης: Όταν λές "οι πολιτικοί" βάζεις μέσα και τους νομάρχες?

    CD: Αγαπημένη μου CD ρώτησα ένα φίλο για το γεγονός ότι δεν ακούς το τραγούδι. Μου είπε να παρεις μπατονέντες Νο10 και να καθαρίσεις τα αυτιά σου. Αν δε πιάσει είναι σίγουρα κώφωση...

    Μενού: Ρε συ η Μαρίνα είναι καινούρια το κοριτσάκι, θέλει τρόπο. Όχι με τα μούτρα, θα μας πάρουν με τις πέτρες.  
  • At 1:14 μ.μ., Blogger NetKerveros

    Το δεύτερο σενάριο χρειάζεται διόρθωση. Ως γνωστό, στην Ύδρα δεν υπάρχουν δρόμοι και αμάξια. Τα μόνα μεταφορικά μέσα είναι γαϊδούρια και μία σκουπιδιάρα. Ο ήρωάς μας θα πρέπει να διαλιέξει ανάμεσα σε ποιο από τα δύο, ταπεινά μεν αλλά αξιόπιστα δε, μεταφορικά μέσα θα πρέπει να δώσει τα 185 εβρουδάκια του.

    Σε περίπτωση που θέλουμε λίγο γκλαμουριά, η σκουπιδιάρα μπορεί να αντικατασταθεί με ένα ντάτσουν αλλά τα γαϊδούρια θα μας πάνε λίγο πιο ακριβά μιας και πρέπει να νοικιάσουμε μία αγέλη αραβικών αλόγων. Ο «ταξιτζής» μπορεί φυσικά ανενόχλητος να δημιουργεί το παραπέτασμα καπνού. Αυτό δεν εμποδίζει καθόλου στην πλοκή.  
  • At 1:16 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος

    Λαμπρούκομ' καλόμ' δεν προλαβαίνω δεν προλαβαίνω!!! Εκπαιδεύομαι για τουριστικά επαγγέλματα και έχω εξετάσεις πριν το Πάσχα στα μαθήματα "Ξυνισμένα Μούτρα ΙΙ" "Παρασκευή Καφέ ΙΙΙ - Χλέπαι", "Κωλοπιάσιμο IV", και άλλα. Δεν παραπονιέμαι όμως! Σκέψου και την συμφοιτήτριά μου την Κούλα που έχει να δώσει το "Κάθομαι στο αφεντικό ΙΙ"...

    Επίσης εξαντλήθηκε η Απογευματινή δεν μού ξαναδίνεις εκείνο το τηλ ΑΑΑΑΑΑΑβάδιστα;;;; Για παρέα για το διάβασμα καταλαβαίνεις.....

    Σ;)  
  • At 1:19 μ.μ., Blogger Απολλώνια

    Νομαρχούκο τα σέβη μου για μια ακόμη φορά...

    Περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια των διαφημιστικών μηνυμάτων, εκείνη που θα περιγράφει τις περιπετειες της αλλοδαπής παιδούλας μεταφιεσμένη σε Ζήνα (όχι την Πέγκυ, την άλλη).

    Εύγε, η κυβέρνηση σου χρωστά. (τρέχα στην οικεία ΔΟΥ)
    Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.  
  • At 1:20 μ.μ., Blogger MainMenu

    sorru afenth ... its all because i m mad for a boy  
  • At 1:32 μ.μ., Blogger Xνούδι

    Aγόρασα όλα τα νούμερα μπατονετών (!!!), καθάρισα αυτιά όσο δεν παίρνει, αλλά μουσική δεν άκουσα.

    Bρε CD τι μας συμβαίνει παιδί μου:;;;

    Για το κείμενο δεν ξανασχολιάζω γιατί μου την είπες προχθές λόγω χρώματος :-) , ΑΛΛΑ θα πω ότι με κάνεις και γελάω βρε πιθήκι μου και σε ευχαριστώ τόσο πολύ γι'αυτό.  
  • At 3:25 μ.μ., Blogger Απολλώνια

    @κοκοβιός: πούλμαν ναι αλλά δίπατο!

    ;)  
  • At 3:36 μ.μ., Blogger Unknown

    O έχων τον σκαραβαίο, σκαραβαιάζεται :pppp  
  • At 4:07 μ.μ., Blogger NinaC

    Χνούδι, αποδεικνύεται αυτό που πάντα πίστευα. Δεν φταίμε εμείς, η φαντασία των άλλων φταίει. Τους έχει παραμυθιάσει ο Νομαρχίδης ότι ακούνε λαλά.

    Τι να πω...  
  • At 10:00 μ.μ., Blogger raffinata

    εκτός που δεν ακούω (το τραγούδι) δεν βλέπω και καλά... το myth το διάβασα μύτη...
    (τα 'παιξα η νομ-αρχίδα)  
  • At 10:17 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    νομιζω οτι ηρθε η ωρα να σας το αποκαλυψω: ειμαι μια απο τις Καρυατιδες που το σκασαν απο την ακροπολη. Με αναζητει η ιντερπολ, ο Μπαμπης ο Σουγιας και Η Αφαντη Πλι-μη -χεσω Πετραλια...  
  • At 11:56 μ.μ., Blogger Unknown

    A τώρα εξηγούνται όλα.....  
  • At 3:09 π.μ., Blogger Neilys

    xaxaxaxaxaxa:P:P:P tipota gia tin kariatida-vissi? kai gia to videoclip-myth?  
  • At 3:09 π.μ., Blogger Neilys

    aaaa kai i udra mono ftini den einai!!  
  • At 6:11 μ.μ., Blogger alombar42

    Μένεις σε αξιόλογο ξενοδοχείο και δίνεις 70-80 τη βραδιά και μένεις σε παράπηγμα και σου ζητάει 40 χωρίς απόδειξη, ενώ σε αντιμετωπίζει σαν αγγαρεία.

    Τα δωματιάκια στα κάμπινγκ είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Δεν λένε και πολλά, αλλά κοστίζουν ελάχιστα - άσε που είναι μέσα στο πράσινο.

    Αλλιώς εξωτερικό χρυσά μου - Τυνησία, Μαρόκο, Αίγυπτος... κοστίζει λιγότερο και σου κάνουν και υποκλίσεις στα πεντάστερα ξενοδοχεία, με κόστος κυκλαδίτικης ξεφτιλοπανσιόν.
    Αν η οικονομία γαμιέται με αυτά και αυτά, ας την ξε-γαμήσουν οι αρπακολατζήδες που σε ένα καλοκαίρι θέλουν να εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους. Εγώ πάντως θα βρίσκομαι εκτός.  
  • At 2:01 μ.μ., Blogger pseftra

    ψψψττττ ; καλέ ; νά σού πώ ;  
Number of online users in last 3 minutes