Λαμπρούκος .comment-link {margin-left:.6em;}
Μαμά φέτος θα νηστέψω
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2005

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί σύσσωμο το πανελλήνιο τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που έρχονται καθημερινά στο φώς της δημοσιότητας για αλλοιωμένα τρόφιμα. Το γεγονός αυτό λαμβάνει ιδίαίτερα μεγάλες διαστάσεις καθώς λόγο των ημερών η κατανάλωση τροφίμων και ποτών είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Αρχιερέας της κάθαρσης στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας υγείας έχει αναγορευθεί ο κ. Ευαγγελάτος, ο οποίος δεν είναι καθόλου απίθανο να καταλάβει την θέση του απελθώντος και μεταπηδούντος στο Δήμο Αθηναίων Υπουργού Υγείας κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Στην περίπτωση αυτή αναμένεται να γεμίσουν με κρυφές κάμερες νοσοκομεία, γηροκομεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί και λοιπά κοινωφελή ιδρύματα, ενώ συνεργάτες του πρώην πλέον δημοσιογράφου θα προσλαμβάνονται ως τραπεζοκόμοι, μάγειρες, βοηθοί σερβιτόρου σε πάσης φύσεως δημόσιους οργανισμούς.

Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στα συνεργεία των νομαρχιών, ενώ το καθημερινό δελτίο μοιάζει με πολεμικό ανακοινωνθέν. Συγκεκριμένα στις 22/12 συνεργεία ελέγχου τροφίμων της Νομαρχίας Πειραιά εντόπισαν εργαστήριο παρασκευής γλυκισματων στην περιοχή των ταμπουρίων στο οποίο βρέθηκαν περιτώματα σκύλου επάνω στα κανταίφια, κακαδάκια από μύτη γάτας στο καρύδι που προοριζόταν για γέμιση του μπακλαβά, ποντικοκούραδα στη σαντυγί της τούρτας και πυτιρίδα σκίουρου πάσχοντα από ξηροδερμία και τριχόφάγο σε μέλι που προοριζοταν για μελομακάρονα. Ο ζαχαροπλάστης ο οποίος συνελήφθει και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου δήλωσε πως τυχαία βρέθηκαν τα γλυκά στις ακαθαρσίες των ζώων αφού το μαγαζί του δεν είναι εργαστήριο ζαχαροπλαστικής αλλά ιατρείο μικρών ζώων.

Το ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Ο Νομάρχης (μη χέσω) κ. Ψωμιάδης διενεργεί ο ίδιος επιτόπιους ελέγχους ενώ απειλεί με απέλαση Έλληνες εργοδότες που απασχολούν αλλοδαπούς και τους αφήνουν να σηκώνουν τα τιμημένα μελομακάρονα, τις δίπλες, τα κουρκουμπίνια και άλλα τιμημένα Ελληνικά γλυκα στα αλλοδαπά τους χέρια. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε ψαροταβέρνα η οποία σερβίριζε στην εκλεκτή της πελατεία μυγόσκατα για χαβιάρι και μάλιστα της γνωστής ποικιλίας Βelunga, και μαρίδα για φιλέτο καρχαρία (άλλωστε η ομοιότης είναι πρωφανής). Τέλος σε μαγειρίο στην παραλία της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε αλογίσιο κρέας το οποίο σερβίρονταν για φιλέτο μόσχου αλλά στο μαγαζάτορα δεν ασκήθηκαν διώξεις γιατί όπως δήλωσε το άλογο είναι ένα από τους απογόνους του Βουκεφάλα, του γνωστού αλόγου του Μεγαλέξανδρου. Μετά από αυτό πάρθηκαν δείγματα DNA τα οποία στάλθηκαν στο ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ για να ξεκινήσει η διαδικασία της κλωνοποίησης και να κυκλοφορεί ο Νομάρχης (μη χέσω) κ. Ψωμιάδης έφιππος στους δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Λαμπρούκος @ 12:32 μ.μ. |


0 Comments:


Number of online users in last 3 minutes