Λαμπρούκος .comment-link {margin-left:.6em;}
Μάθε παιδί μου γράμματα!
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2005
Ριξεκέλευθες προτάσεις που θα αλλάξουν το χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατέθεσε χθες επιτροπή σοφών που συστήθηκε με την επιμέλεια του Υπουργείου Παιδέιας. Συγκεκριμένα η επιτροπή κατέληξε στην πρόταση 9 θεσμικών παρεμβάσεων που θα δώσουν λύση σε χρόνια προβλήματα της παιδείας.
Ειδικότερα η επιτροπή πρότεινε την άμεση εφαρμογή του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων φοιτητών και καθηγητών προκειμένου να δωθεί τέλος στο πρόβλημα του αποκλεισμού των gay από την τριτοβάθμια εκπαίδευση με αποτέλεσμα να γίνονται στυλίστες, ή μόδιστροι. Το γεγονός αυτό στην προέκταση του έχει σαν αποτλέλεσμα τα μοντέλα να γίνονται υστερικά λόγω της αγαμίας που επικρατεί στον επαγγελματικό τους χώρο, και να υφιστάμεθα όλοι (όσοι έχουμε σχέσεις με μοντέλα) τις γνωστές συνέπειες.
Επιπλέον, τέλος εισηγείται η επιτροπή να μπεί στο καθεστώς των μετεγγραφών. Εξαίρεση θα δίδεται μόνο για φοιτητές των οποίων οι γονείς είναι ιδιάιτερα χαμηλού εισοδήματος (ή ιδιαίτερα υψηλού), για γόνους υπουργών, βουλευτών, πολιτευτών, δημάρχων, κοινοταρχών, αγροφυλάκων, αστυφυλάκων και λοιπών δοσύλογων. Οι λόγοι υγείας περιορίζονται αυστηρά σε περιπτώσεις οξείας αμυγδαλίτιδας, πλατυποδίας, πυτιρίδας, ξηροδερμίας, αιμοροείδων, εφύδρωσης αμασχάλης και συχνουρίας. Άλλοι λόγοι δε θα γίνονται δεκτοί.
Επιτέλους τέλος φαίνεται να παίρνει και το καθεστώς του ενός συγγράματος που ταλαιπώρησε τα ελληνικά πανεπιστήμια από τη μεταπολίτευση και αποτέλεσε πάγιο αίτημα όλων ημών των μεγαλοσυνδικαλιστών. Συγκεκριμένα προτείνεται η υιοθέτηση πολλαπλών συγγραμάτων τα οποία θα συνταγογραφούνται από συγκεκριμένη προεγκεκριμένη λίστα. Μεταξύ των υποχρεωτικών συγγραμάτων θα συγκαταλέγονται τα Ciao, Hallo, Dowtown, Cosmopolitan (Βρες το Βρυώνη και πάρτον στο μπαλκόνι), Elle, για τις θεωρητικές επιστήμες, ενώ πολυτεχνεία και Ιατρικές σχολές θα προμηθεύονται συγγράματα από την αντίστοιχη λίστα του Υπουργείου Ανάπτυξης μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα Ταρατατα, Σωφεράκι, Λονδίνο 2001, Φίλησε με, και μια συνδρομή PSTN 56Κ για αργό κατέβασμα τσόντας από το Ίντερνετ.
Ειδική αναφορά γίνεται για την ανάδειξη των πανεπιστημιακών αρχών. Έτσι πρυτανικές και προεδρικές εκλογές δε θα πραγματοποιούνται με το ίδιο καθεστώς αδιαφάνειας και συναλλαγής που υπάρχει μέχρι σήμερα. Αντίθετα θεσπίζονται ξεκάθαροι όροι οι οποίοι μεταξύ άλλων προβλέπουν τα ακόλουθα: Πρυτανικές εκλογές 250€/ψήφος για κάθε μέλος του εκλεκτορικού σώματος. Το ποσό αυτό μπορεί να είναι μεγαλύτερο (μετά από ελεύθερη διαπραγμάτευση) όταν η ψήφος αφορά φοιτητοσυνδικαλιστές ή πρωτοβάθμιους καθηγητές που μπορούν να εκβιάσουν μεγάλες μάζες χαμηλόβαθμων καθηγητών. Η ταρίφα ορίζεται στα 150€/ψήφο για τις προεδρικές αλλαγές ενώ για τα μεγαλοστελέχια το ποσό πλαφονάρεται στο 1500€.
Τέλος και στους αιώνιους φοιτητές. Ως ανώτατο όριο φοίτησης για κάθε σχολή ορίζεται αυτό που θα προκύπτει από τον αλγόριθμο 5(Ν^2)+(14/SQRT(3))*27), (όπου Ν τα χρόνια ευδόκιμων σπουδών (4,5,6)). Με βάση αυτό τον αλγόριθμο υπολογίζεται πως ένας επιτυχώντας στη σχολή νομικής που εισήχθη στο 18ο έτος της ηλικίας του είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώσει τις σπουδές του πριν πατήσει το 145ο έτος του. Η μεταρρύθμιση αυτή αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των φοιτητών που καταγγέλουν την απρόσμενη εντατικοποίηση των σπουδών, ενώ για συστημα τύπου Αμερικής από το παράθυρο μιλούν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικού που πολέμησαν και στον πόλεμο του '40.
Λαμπρούκος @ 12:29 μ.μ. |


0 Comments:


Number of online users in last 3 minutes