Λαμπρούκος .comment-link {margin-left:.6em;}
Το δημιουργικό μας ίστρο μέσα...
Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2005

Σήκωσε αυλαία το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τις πρώτες ταινίες να προκαλούν ήδη εγκεφαλικά, νευροφυσική παράλυση, ενώ δεκάδες ήταν οι επίδοξοι θεατές που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για λοβοτομή.
Ανάμεσα στις δημιουργίες που συγκέντρωσαν εξαιρετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς συγκαταλέγεται η ταινία του Μ. Παπαδημητράτου "Τσίου", αν και νομίζουμε ότι το "Γιούχου" θα ταίριαζε καλύτερα τουλάχιστον για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κρανίου του δημιουργού. Μια χούφτα ηρωινομανής ξεχύνονται στην αναζήτηση της δόσης, ένα ζεστό 15Αυγουστιάτικο μεσημέρι, που ο ήλιος έλαμπε και η ζέστα έμπαινε "right through". Το εγχείρημα γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο καθώς σύσωμος ο υπόκοσμος, junkies, βαποράκια, dealers, μεγαλέμποροι και βαρώνοι της ηρωίνης έχουν εκδράμει στις κοντινές παραλίες προκειμένου να δροσίσουν τα φλεγόμενα από την ηρωίνη κορμιά τους. Η ακατάπαυστη περιπλάνηση τους οδηγεί στην ανακαινισμένη πλατεία Κοτζιά όπου βουτάνε στα συντριβάνια της ενώ κάνουν σπονδές στον Δημήτρη Αβραμοπουλο για το καταπληκτικό του έργο ώς Δήμαρχος Αθηναίων.
Σε άλλη ταινία, οι άνθρωποι γίνονται ζομπι και ξεχύνονται στην Αθήνα δαγκώνοντας όποιο λαιμό βρούν μπροστά τους, ενώ την αυτή τύχη έχουν και οι θεατές οι οποίοι χωρίζονται σε δύο ομάδες αυτές των ζόμπι και των εξορκιστών και επιδίδονται σε έναν ανελέητο πόλεμο μέχρι την τελική επικράτηση.
Κατά τα άλλα το φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιέρωμα στον κινηματογράφο των χωριών της δυτικής αυστρο-ουγγαρίας, του τατζικιστάν, ενώ προσεγγίζει με συμπάθεια τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις των άστεγων σκηνοθετών του Άγιου Μαυρίκιου. Σε παράληλα workshops αναλύει τις επιρροές των τοξικών αποβλήτων στην ματιά του Kubrick για το σεξ μετά την εμμηνόπαυση, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα πρόκειται να δοθεί φέτος στην τοποθέτηση των κινέζων σκηνοθετών γύρω από τον καρκίνο του προστάτη και πως αυτό επηρεάζει καταλυτικά τις σεξουαλικές σκηνές (?) στις ταινίες τους.
Τέλος κινούμενοι στην λογική της αναβάθμισης του φεστιβάλ, και σε μια έντονη προσπάθεια Holywoodοποίησης του, έχει κληθεί και θα παρίσταται ως επίσημη personna στις εργασίες του η τρίτη φύλακας του ζωολογικού κήπου που σκοτώνεται 2 δευτερόλεπτα μετά την εμφάνιση της στο γυαλί στο Jurassic Park του μεγάλου σκηνοθέτη Steven Spielberg.
Λαμπρούκος @ 8:56 π.μ. |


0 Comments:


Number of online users in last 3 minutes