Λαμπρούκος .comment-link {margin-left:.6em;}
Το πολυτεχνείο ζεί; Και αν ναί μένει στο ενοίκιο ή σε ιδιόκτητο σπίτι;
Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2005

Με λαμπρότητα και κάτω από σφοδρή βροχόπτωση συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί στο μνημόσυνο του πολυτεχνείου που τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο ιερό ναό αναστάσεως της τρομοκρατίας στην 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας.
Αργά το απόγευμα τελέστηκε περιφορά της ιερής σφενδάμης - συμβόλου του αγώνα των φοιτητών, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ζήτούσαν επιτακτικά να τεθούν σε λαικό προσκύνημα τα έργα των Αφών Ξηρού, πριν δημοπρατηθούν από τον οίκο Sotheby's.
Στο μεταξύ στη Θεσσαλονίκη οι - ευτυχώς - καλύτερες καιρικές συνθήκες επέτρεψαν και φέτος την παραδοσιακή δημιουργία επεισοδίων μεταξύ των γνωστών - άγνωστων Φώτη, Παύλου, Βασίλη, Δημήτρη, Παναγιώτη και των αστυνομικών. Οι πρώτοι ως γνήσιοι πατριώτες και καλοί χριστιανοί κλείστηκαν στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ και από εκεί πέταξαν μολότωφ στα ΜΑΤ που μαζεύτηκαν γύρω από τις προκληθείσες μικρές εστίες φωτιάς καθώς το κρύο ήταν τσουχτερό.
Πληροφορίες που αναφέρουν πως στα επεισόδια συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος είναι πέρα για πέρα αληθινές και καλά διασταυρωμένες. Αυτό που ελέγχεται ως ανακριβές είναι αν και κατά πόσον ο Αμβρόσιος έφτιαχνε στουπιά σκίζοντας σελίδες από το έτσι κι αλλιώς πολυσέλιδο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη, φωνάζοντας θα "Να καείς στην κόλαση σκατόψυχε ζουμπά", ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Αμαλάχι να 'ούμε έψελνε το τροπάριον "Φωτιά, Φωτιά να ζήσει η Δεξιά".
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των αγωνιστών από εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής του τόπου, οι οποίες τόνισαν τη σημασία της επετείου στην οικονομική ζωή του τόπου καθώς και την ανάγκη τιτλοποίησης της επετείου προκειμένου να είναι σύγχρονη με τα κελεύσματα της εποχής και του Υπουργείου Οικονομικών.
Τέλος οι γνήσιοι αγωνιστές τόνισαν την σημασία της γιορτής στη δική τους οικονομική ζωή, αφού η εξαργύρωση της συμμετοχής τους σε αυτήν τους αποφέρει μια καή βολευτική αποζημίωση (συν τα τυχερά).
Λαμπρούκος @ 5:19 π.μ. |


0 Comments:


Number of online users in last 3 minutes