Λαμπρούκος .comment-link {margin-left:.6em;}
Έφηβοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2005

"Είμαι δεκαεξάρης σας γαμώ τα λύκεια", τραγουδούσε μερικά χρόνια πριν ο Διονύσης Σαββόπουλος ταυτίζοντας μια ολόκληρη γενιά με μια κουλτούρα αντίδρασης στο κατεστημένο, και δίνοντας ρόλο στους καταπιεσμένους δεκαεξάρηδες που αναζητήσουν εναγωνίως τρόπους δράσης και έκφρασης. Αυτά βέβαια συνέβαιναν τα μακρυνά εκείνα χρόνια που ο Δ.Σ. δεν συμμετείχε στις τελετές λήξης της Ολυμπιάδας, και βέβαια δεν μπορούσε να διαννοηθεί ότι θα περάσει το κατώφλι του Υπουργείου πολιτισμού ούτε για να του παραχωρήσουνε κανένα νταμάρι να δώσει συναυλία (πολλώ δε μάλλον το Ηρώδειο - ας γελάσω).
Σύμφωνα με έρευνες οι έφηβοι σήμερα δε γαμούν πλέον λύκεια, για να μην πώ ότι δεν γαμούν γενικώς. Αντίθετα εκφράζουν μία γενική συμπάθεια για το σχολείο το οποίο τα τελευταία χρόνια γαμεί κανονικά την παιδεία και κατά συνέπεια τα υποκείμενα του εκπαιδευτικού συστήματος δηλαδή τους εφήβους. Άρα σύμφωνα με της προσεταιριστική ιδιότητα την οποία με ζήλο παρακολούθησα στο σχολείο "οι έφηβοι είναι πισωγλέντηδες" (τουλάχιστον σε ένα ποσοστό 40% σύμφωνα πάντα με στοιχεία της έρευνας).
Και επειδή ως γνωστό μετά από ένα καλό σεξ χρειάζεται και ένα τσιγάρο το 14% αυτών δηλώνει ότι καπνίζει περισσότερα από 10 τσιγάρα ημερησίως (όχι κυρία μου αυτό δε σημαίνει πως έχει περισσότερες από 10 σεξουαλικές επαφές μεσα στην ημέρα, ησυχάστε).
Το αλκοόλ είναι η άλλη μεγάλη μάστιγα της άδολης ψυχής των εφήβων αφού τουλάχιστον το 30% δηλώνει πως το πρώτυπο του είναι ο Ορέστης Μακρής και κολητοί τους οι κ.κ. Johnie Walker και Jack Daniels.
Τέλος το 50% των νεάνιδων δηλώνουν πως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένα με το σώμα τους, ενώ το ποσοστό αυτό φτάνει το 100% όταν για το ίδιο λόγο απάντησαν οι πατεράδες τους σχετικά με το σώμα των μανάδων των νεαρών εφήβων.
Λαμπρούκος @ 9:18 μ.μ. |
Number of online users in last 3 minutes