Λαμπρούκος .comment-link {margin-left:.6em;}
Oh GOD, I think I am cumming
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2005

Η Θεσσαλονίκη ήτο ανέκαθεν πόλις ερωτική. Τα γράφουν τα παλιά βιβλία πατριδογνωσίας, οι απανταχού οδηγοί πόλεως, το Έξοδος, το Αθηνόραμα, τα περιοδικά του Κωστόπουλου, το έχει πει η Μενεγάκη στον πρωινό καφέ, το τραγουδούν οι κορασίδες στα παραθύρια, το απαγγέλει του Ρήγα ο γιός, ενώ προσφάτως το δήλωσε και ο Μέγας Διονύσης Σαββόπουλος.
Ο ερωτισμός της δε αυτός είναι τόσο διάχυτος, και αποπνέεται απο κάθε λογής ζώντα και μη ζώα (και μη;). Έτσι λοιπόν η Θεσσαλονονίκη έχει το μοναδικό στον κόσμο προνόμιο να διαθέτει τα ακόλουθα: Ερωτικό ηλιοβασίλεμα, ερωτική δύση, ερωτική παραλία (που ενοίοτε από τον πολύ ερωτισμό δε ζυγώνεται από τη βρώμα), ερωτικές πλατείες, ερωτικούς καπουτσίνους, ερωτικό αεροδρόμιο, ερωτικό λιμάνι, ερωτικά κάστρα, ερωτικό Πανόραμα, ερωτικά μπαράκια, ερωτικά μπουζούκια, ερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ερωτικά σοκάκια, ερωτική ΔΕΘ, ερωτική γαρδούμπα, ερωτικό ερωτισμό, ερωτική ποδάγρα, ερωτικό δάκο και μουχρίτσα (ερωτική κι αυτή), ερωτικό δήμαρχο, και απλά μαλάκα νομάρχη (όχι δε θα μπω στον πειρασμό να γράψω για το νομαρχη).
Ο ερωτισμός δε αυτός εστάθη πολλάκις η αφορμή για ασελγείς πράξεις που οδηγούσαν εκστασιασμένους πολίτες στην άσκηση σεξουαλικών δραστηριοτήτων σε ρυθμούς ομαδών (κοινώς παρτούζες). Ιστορικές έχουν μείνει οι παρτούζες των μανάδων των γαύρων με πλήθος αρρενωπών νεαρών χρώματος καφετί στο γήπεδο της Τούμπας, αυτή της πρώην συζύγου του Ν. Γκάλη με πλήθος οργισμένων χαχόλων του ιδίου χρώματος, και ομοίως της συζύγου, αδερφής και μανούλας του κ. Φασούλα με φανατισμένους οπαδούς φέροντες της κίτρινη φανέλα.
Ουδώλως όμως ενοχλείται η εκκλησία, ή θίγονται τα ιερά και όσια σε αυτή την με την πρώτη ματιά αμαρτωλή πόλη. Αντιθέτως οι ιερείς μιας τόσο ερωτικής πόλεως δε θα μπορούσαν παρά να συμμορφωθούν με το γενικότερο τρόπο ζωής του ποιμνίου τους. Έτσι, οι απλοί κληρικοί της ερωτικής πόλεως φορούν συνήθως στενά άμφια που ουδώλως αποκρύπτυν τα απόκρυφα, αλλά αντίθετα τα τονίζουν. Ο ανώτερος κλήρος τέλος έχει διαλέξει κοντές μίνι φούστες σε γήινα χρώματα, ενώ στο κεφάλι αντί μήτρας φέρει λιτό στεφάνια από λευκά άνθη της άνοιξης.
Αποτέλεσμα του ως άνωθεν προσδιορισθέντος ερωτισμού άλλωστε είναι και η παροιμιώδης πλέον φιλοξενία των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης. Πέραν της προφανούς έλξεως ανάμεσα σε άτομα του άλλου και του ιδίου φύλου, υπάρχει ένας χωρίς αρχή μέση και τέλος δεσμός συγγένειας, αφού σίγουρα στο παρελθόν ο συγγενής κάποιου θα έχει συνευρεθεί ερωτικως με το συγγενή κάποιου άλλου.
Χαρακτηριστική όλων αυτών είναι η πρόσφατη τουριστική οδηγία που εξέδωσε το State Department απευθυνώμενο στους Αμερικανούς υπηκόους που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη: "You are advised to wear iron underwear, and always keep your ass to the wall".
Λαμπρούκος @ 2:58 μ.μ. |


0 Comments:


Number of online users in last 3 minutes